duyu bütünleme kursu

2023 Yılı Duyu Bütünleme Terapisi Kursu Tarihleri

Yeni kurs tarihlerimiz aşağıdaki gibidir :

03-05   Mart     2023    1. Modül: Duyu Bütünlemenin Nörobiyolojik Temeli ve Klinik Kökleri kursu  ( Kontenjan Açık )

Bilgi almak hafta içi her gün 09.00-17.30 arasında (0530 500 12 83) nolu telefonumuzdan bizi arayabilirsiniz. Sorularınız ve katılım için bizimle irtibat kurmanızı bekliyoruz.

Duyu Bütünleme Terapisi Kursu Hakkında

TEMAS Duyu Bütünleme Terapisi Kursları, birbirini takip eden 3 kurdan oluşan toplam 72 saatlik bir mesleki eğitim programıdır. Uluslararası kabul görmüş temel kuramsal ve klinik bilgilerin yanı sıra Türkiye’ye özgü bilimsel çalışmalar ve klinik uygulamalar/deneyimler ile zenginleştirilmiş bu program aynı zamanda katılımcılara gerçek çocuklarla bire bir uygulama yapma ve süpervizör eşliğinde aktif öğrenme sürecine katılma imkanı sunuyor.

2007 yılında, Güney Kaliforniya Üniversitesi’nin seçkin profesörlerinden Sensory Integration International (SII) Başkanı Dr. Steven J. Cool’un katılımıyla başlayan, TEMAS Duyu Bütünleme Terapisi Kursları toplam 48 saatlik kuramsal eğitim ve 24 saatlik aktif uygulama süresinden oluşuyor.

1. Modül:

Duyu Bütünlemenin Terapisinin Nörobiyolojik Temeli Ve Klinik Kökleri

Fizyoterapistler, ergoterapistler, konuşma terapistleri, nöropsikologlar ve pediyatri alanında çalışan diğer profesyonellere yönelik olan bu 3 günlük modülde “Sinir sistemi nasıl çalışır? Duyularımız nasıl işler? Duyu bütünlemesi nedir? Duyu bütünleme bozukluğu nedir?” konularında ayrıntılı kuramsal bilgiler gerçek hayattan ayrıntılı örneklerle sunuluyor.

2. Modül:

Duyusal Bütünleme Klinik Görünümleri Ve Analizi

3 günlük bir program çerçevesinde 16 saat kuramsal ve 8 saat aktif uygulamadan oluşan bu modülde duyu bütünleme bozukluğu değerlendirme yöntemleri konusu ayrıntılı biçimde işleniyor. Çeşitli uluslararası yöntem ve araçlar Türkiye’deki uygulama deneyimleriyle birlikte aktarılıyor ve katılımcıların gerçek çocuklarla yaptığı değerlendirme uygulamaları video kamera ile kaydedilerek supervizör eşliğinde analiz ediliyor. Bu modül fizyoterapistler, ergoterapistler, konuşma terapistleri, nöropsikologlar, ve psikologlara yöneliktir.

3. Modül:

Duyusal Bütünleme Yöntemlerinin Pratik Klinik Uygulamaları

3 günlük program çerçevesinde 8 saat kuramsal ve 16 saat aktif uygulamadan oluşan bu son modül duyu bütünleme terapisinin planlanması, uygulanması ve gerçekleştirilen planların değerlendirilmesi konularını kapsıyor. Fizyoterapist ve ergoterapistlere yönelik bu ileri modülde katılımcılar duyu bütünleme terapisine ihtiyaç duyan 12 gerçek çocukla süpervizör eşliğinde bütün bir terapi sürecini bire bir gerçekleştirme ve video kamerayla kaydedilen bu süreç üzerinden analiz yapma imkânı buluyor.

Bunları biliyor musunuz?

• Maksimum fayda sağlama amacıyla her eğitim grubuna en fazla 20 katılımcı alındığını,

• Toplam 72 saatlik eğitimin 24 saatinin aktif klinik uygulamalarla gerçekleşeceğini,

• Her uygulama aşamasında katılımcıların çalışmalarının video kamera ile kayda alınması sayesinde bire bir ve grup değerlendirmeleri ile somut geribildirim ve öneriler ışığında etkin bir öğrenme ortamı oluşturulduğunu,

• Toplam 72 saatlik eğitim süresinin 24 saati gerçek çocuklarla, klinik uygulamalar, değerlendirme, terapi planlama, uygulama ve analiz çalışmaları yapacağınızı,

• Süpervizyon desteği alacağınızı ve uygulamalı çalışmalarda bire bir değerlendirme ve düzeltme önerilerinin yanı sıra grup değerlendirmelerindeki etkileşimlerden de faydalanarak kendi kurumunuza rahatça taşıyabileceğiniz gerçek deneyimler edineceğinizi,

  • Sadece uluslararası değil, Türkiye’deki klinik uygulamalar üzerine de teorik ve pratik bilgiler alacağınızı,
  • Kurs bitiminde “Ayres Sensory Integration Fidelity Measure” uygulama kriterlerini tamamlamış olacağınızı,
  • Geçtiğimiz yıllarda bu kurs sonrasında Amerika’da ileri düzey eğitimlere kabul edilen katılımcılarımız olduğunu,
  • Eğitimlerin bir toplantı odasında değil 10 yıldır aktif kullanılan zengin bir duyu bütünleme terapisi ortamında gerçekleştiğini bilmenizi isteriz.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt işlemleri için ana sayfadaki “İletişim” menüsüne tıklayabilir ya da temas@temascocuk.com veya (0212) 258 46 80 ve 0530 500 12 83’ten bize ulaşabilirsiniz. https://www.instagram.com/yesmunveren/  adresinden güncel duyuruları takip edebilirsiniz.

Yeşim Ünveren kimdir?

20 yıldan beri aktif şekilde pediyatrik fizyoterapi, ergoterapi ve duyu bütünleme terapisi konularında çalışmış doktor fizyoterapist olan Ünveren, aynı zamanda SIPT sertifikasyonuna da sahip deneyimli bir klinisyendir.

Araştırmacı kişiliği ve çocuk rehabilitasyonu konusuna olan yakın ilgisi nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde eğitimlere katılmış ve uygulamalı çalışmalar gerçekleştirmiş olan Ünveren, Türkiye’de duyu bütünleme terapisini ilk kez 2004 yılında uygulamaya başlamıştır.

Amerika’da Thomas Jefferson Üniversitesi’nde ergoterapi ve duyu bütünleme terapisi, İstanbul Medipol Üniversitesi’nde ise nörobilim konularında doktora seviyesinde çalışmalarını devam ettiren Ünveren, halen sürdürdüğü klinisyenlik mesleğini bilimsel çalışmaları ile de pekiştirmektedir.

Başarılı klinik çalışmalarının yanı sıra duyu bütünleme bozukluğu ve terapisi konusunda pediyatri alanında çalışanlarda farkındalık yaratmayı misyon edinmiş olan Ünveren Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler ve yerel yönetimler aracılığıyla birçok sosyal sorumluluk projesinde yer almış, çocuk konusunda çalışan uzmanlar ve öğretmen adaylarına bilinçlendirme seminerleri vermiş ve duyu bütünleme terapisi odalarının tasarımı ve kurulumunda danışmanlık sağlamıştır.